Paddleboardy na řevnické relaxační louce

    První zájemci o paddleboardy přišli letos do půjčovny v Karlštejnské ulici 1. června. Už třetí sezonu si tu lze díky manželům Svitákovým, kteří přišli s nápadem umožnit Řevnickým netradiční sportovní aktivitu, vypůjčit nafukovací prkno s pádlem a vyrazit na Berounku jinak než na lodičce nebo jako plavci. Výhodou paddleboardingu je, že se můžete vydat na řeku sami, na chvíli se zastavit a užít si pobyt v klidu přírody, nebo se naopak při jízdě pobavit s přáteli. „Nebojte se zkusit něco nového, rádi vás na paddleboardu naučíme,“ vzkazují Svitákovi těm, kteří se dosud po hladině na paddleboardu nevydali.
    Pro ty zkušenější mají novinku: „Sortiment jsme rozšířili o několik sportovnějších a svižnějších prken. Stojí za to si je vyzkoušet.“
   „Relaxační louka nad řevnickým jezem je pro paddleboarding ideálním místem. Řeka je klidná až k ostrovu v Zadní Třebani,“ říká paní Svitáková. A přidává tip: do Zadní Třebaně je možné „suchou nohou“ dojet tam a zpět zhruba za hodinu, pohodový výlet se zastávkou na ostrově v kempu je na dvě hodiny.
    V loňském roce Svitákovi obohatili nabídku služeb o cvičení na paddleboardech. Letos v létě cvičení povede Eliška Lechnerová, cvičitelka z centra Pohni s Lety, vždy v úterý v ranních a večerních hodinách. Cvičení probíhá dále od jezu a zabere asi hodinu. Kapacita je omezená, proto je třeba rezervovat si místo na www.pohnislety.cz.
   Mezi tradiční služby půjčovny patří také malé občerstvení. K dostání je káva, nealko, míchané nápoje a výborný domácí koláč.
Zatímco v červnu bylo možné půjčit si paddleboardy jen po telefonické dohodě, v červenci a srpnu bude mít půjčovna otevřeno od pondělí do pátku od 15.30 do 19.00 hodin, o víkendech od 13.00 do 19.00 hodin. Telefonicky lze dohodnout půjčení i mimo otevírací hodiny. Více informací i telefon najdete na stránkách půjčovny www.paddleboardy-revnice.cz.
   V nabídce je také možnost zakoupení permanentky na deset zvýhodněných hodinových jízd na paddleboardech. Blízkým můžete darovat projížďku na paddleboardu formou dárkového poukazu. Možné jsou také skupinové vyjížďky i v dopoledních hodinách. Paddleboardy si lze vypůjčit rovněž na delší dobu na dovolenou. Již se podívaly do Chorvatska, Rakouska nebo na Corfu.
    „Ráda bych poděkovala městu Řevnice,“ oceňuje paní Svitáková snahu města, které vybavilo relaxační louku pohodlným mobiliářem a nyní připravuje realizaci převlékací kabinky. „Díky patří i klukům z Technických služeb, se kterými společně pravidelně udržujeme okolí a sekáme travní porost pro příjemné chvíle strávené na relaxační louce,“ dodává.
Marie Reslová
Zdroj: RUCH 7/8 - 2019