Proč zkusit paddleboarding?

Paddleboarding je zdravý

Při jízdě na vodním prkně spálíte více kalorií než při stejně dlouhé jízdě na kole. A navíc protáhnete celé tělo. Při pádlování spálíte až 1125 kalorií za hodinu - víc než při běhu nebo cyklistice. Navíc posilujete rovnoměrně celé tělo - nohy, ruce, ale zejména střed těla, tedy trup včetně vnitřního svalstva. Paddleboard umožňuje nejen účinné spalování kalorií, ale také potřebné balanční cvičení, které velmi pomáhá při bolestech zad a krční páteře. Ocení ho především ti, kteří musí celý den sedět u počítače.

K tomu je paddleboard skvělý relax, zvláště po práci. Užijte si vodu, přírodu, pohodu, klídek. A můžete na něm i cvičit jógu.

Paddleboarding je snadný

Jízda na paddleboardu se dá naučit snadno, a díky tomu ji kromě vodáků rychle ovládli i turisté. Vždy je ale nutné dbát na vlastní limity, bezpečné počasí a podmínky.

Nafoukněte paddleboard podle návodu přiloženou pumpičkou. Při fitness pádlování se doporučuje pádlo délky přesahující jezdce o 25 – 30 cm.

Kleknětě si na prkno, nohy dejte na šířku prkna. Až budete mít větší stabilitu, odložte si pádlo před sebe kolmo na prkno a pomalu se postavte. Ruka, která drží pádlo nahoře, by měla neměla být skrčená. Pádlujte do „L“´, nejprve kolmo k sobě a poté podél paddleboardu. Pro zatočení je třeba několikrát zopakovat začátek záběru, pádlovat k sobě i od sebe, případně přehodit pádlo na druhou stranu.

Ke břehu vás vlny naopak mohou donést, nebo se na nich relaxačně pohoupejte. Dojezd usnadní kleknutí na paddleboard, které pomůže i při úplném začátku nebo ztrátě stability. Na klidné vodě z paddleboardu obvykle nespadnete, takže se můžete projet třeba i centrem města v letních šatech.

Paddleboarding je všestranný

Paddleboarding můžeme zařadit do rozvoje všestrannosti dětí. Bude se umět lépe hýbat, jeho tělesná schránka nebude mít tolik disbalancí. Všestrannost  můžeme charakterizovat jako rovnoměrný rozvoj základních pohybových schopností, jimiž jsou obratnost, rychlost, vytrvalost a síla, učenlivost a přizpůsobivost. Zapojovat všechny hlavní svalové skupiny, stimulovat všechny pohybové schopnosti a osvojovat si základy širšího okruhu pohybových dovedností, vytvořit co nejširší pohybový fond.

Při paddleboardingu můžeme využít kombinaci všech schopností. Paddleboarding je pro jednotlivce, přáteli, rodiny s dětmi nebo na teambuildingy. Jste v kontaktu s vodou, s přírodou, na slunci, na čistém vzduchu.

Podívejte se na fotky

Galerie